Az én világom

Petényi Orsolya intuitív festőművész vagyok. Az alkotás számomra egy meditáció, átengedem magam a belső intuícióimnak. Ez egy érzés festés.


Petényi Orsolya Éva a nevem, innen jött az alkotó nevem POE Art.
Intuitív festőművész, alkotó vagyok.
Leginkább olajjal festek, tussal rajzolok, festek, szeretem a pasztellt is és bármit megfestek ami a kezem közé kerül. Természet inspirál leginkább, a talált anyagokból készítek képeket, szobrokat ami jön.

Mivel rajzolás vagy a festés számomra egy meditáció, ilyenkor átengedem magam a belső intuícióimnak.

Van amikor egy séta során kapok képet, hogy mit kéne festenem vagy rajzolnom. Máskor érzem, hogy festenem kéne, és festékkel a kezemen alakul ki a kép.
Más szóval engedem had vezessék a kezem, én a közvetítő vagyok, az olajfesték és a vászon eszköz.
Az ujjaimmal festek, mert kapcsolatba kell lépnem az anyagokkal, a festékkel és a vászonnal.

Ez egy érzés festés.


Közeli kapcsolatot érzek a természettel valamint az univerzum titkaival, leginkább ezek az alkotásaim tárgyai. Szeretem használni az olajfesték mellett a sötétben világító pigmeteket is, hogy minél jobban át tudjam adni azt a világot amit én látok.


Nagyon korán felfedeztem a színek és árnyékok iránti érdeklődésem. 
Hamarosan lelkesedés alakult ki bennem Escher paradoxonjai, térábrázolása, Bosch fantasztikus lényei, fantáziavilága és Csontváry világa iránt.
Ezek hatására kezdtem utamat, először grafikákkal, később olajfestéssel.
A végtelen keresése és az univerzum lett a kedvencem. 

20 évet dolgoztam reklámügynökségeknél mint grafikus. Színházban is dolgoztam mint látványtervező, grafikus, azonban úgy éreztem, hogy az én világom igazából az, amikor a két kezemmel készítek valamit.

Tartottam alkotói köröket ahol átadtam, hogyan festek érzésből, a résztvevők elmondása szerint nagyon felszabadító érzés, elvárások és szabályok nélkül szabadon alkotni.
Hiszem, hogy mindenkiben van egy univerzum.

Petényi Orsolya intuitív festőművész vagyok. Az alkotás számomra egy meditáció, átengedem magam a belső intuícióimnak. Ez egy érzés festés.

Valamint a bennem lévő női minőséget szeretném átadni, saját tapasztalataimat és dúlai tudást ötvözve. Fontosnak tartom a várandósság alatt kiépíteni egy korai kapcsolatot a pocakban fejlődő babával meditációval és alkotással, melyet én is megtapasztaltam saját várandósságom alatt.

Honlapomon megtalálhatod képeimet  és megvásárolható alkotásaimat, valamint az általam készített művek művészi nyomatait vászon-, és papírkivitelben is.
Megrendelésre is festek, ha valamit eredetiben szeretnél.

Nézz körül, a képek úgyis többet mesélnek el rólam mint amit szavakkal ki tudnék fejezni. 

Köszönöm, hogy itt vagy, ha kérdésed van írj nekem.

Orsi