Természet palettája workshop

A szintetikus festékekkel és mesterséges pigmentekkel telített világban a természet saját palettájáról való színek kinyerésének művészete frissítő és fenntartható alternatívát kínál.

Ahogy a résztvevők összegyűlnek a műhelyemben vagy a természetben, botanikai csodák sora fogadja őket – levelek, szirmok, föld, fakéreg és zöldségek, amelyek mindegyike a feloldásra váró árnyalatok spektrumát ígéri. Segítségemmel a résztvevők felfedezőútra indulnak, ahol megtanulják a pigmentek kinyerésének ősi technikáit a természetből.

Lépésről lépésre elmerülünk a színalkotás alkímiájában. A szirmok zúzásával, melyek felfedik a virágokban rejtett pigmenteket, a levelek passzírozásával, hogy az élénk zöldeket kinyerjük, a zöldségek mély árnyalataival, és a földdel dolgozunk amivel a gazdag barna tónusokra lelünk. Ezeken az egyszerű, de átalakuló folyamatokon keresztül tanúi lehetünk a természet nagylelkűségének a szemünk előtt.

Ahogy elkezdjük festői utazásunkat, elengedjük a hagyományos ecseteket, és magunkévá tesszük azt a tapintható élményt, hogy kezeinket, testünket kifejezési eszközként használjuk. Kezünk a szívünk meghosszabbításává válik, érzelmeinket és érzéseinket minden érintéssel és mozdulattal a vászonra fordítva. Elmerülünk az alkotásban, és átadjuk magunkat az ihletáramlásnak, amely a természettel való ősi kapcsolatunkból fakad.

A workshop végéhez közeledve az alkotások köré gyűlünk, és rácsodálkozunk a megnyilvánulások sokszínűségén, amely a természettel való közös kapcsolódásból fakad. A vibráló színszőnyegek közepette megvilágosodik az a mély felismerés, hogy nem különülünk el a természeti világtól, hanem szorosan összefonódunk annak szépségével és bölcsességével.

Lehetőség van egyéni alkotásra és csoportos alkotásra is akár egy nagyobb vásznon.

Welcome. I encourage You to explore the world of my artworks. My art says infinitely more than my words can communicate. | Read More